Okudum: Murat Gülen - Bir Demlik Düş

27 Aralık 2015


Kitap Ağacı Almanya ekibi olarak sık aralıklarla başlatıp devam ettirdiğimiz Kitap Zinciri (kisaca; kitabın sahibi sıralamayı belirleyip, ilk sıradaki kişiye yolluyor. Böylelikle kitap her üyeye uğrayıp, hepsinin notları da tamamlanınca sahibine geri yollanıyor.) kapsamında altıncı zinciri canım Huriye (@gonlumunzinciri) Murat Gülen'in 2015 yılında Minval Yayinlari'ndan çıkardığı 'Bir Demlik Düş' seçimi ile başlattı.



Kitabın ismini enteresan ve hoş bulunca demli kitap diye isim bile verdik. Velhasıl, zincirin ikinci halkası bendim ve kitabı zevkle okuyup bitirdim.

İlk bakışta kitabın ismini ve kapak tasarımı enteresan bulmuştum, okudukca da ne kadar uygun olduğunu gördüm. Ara ara nefis ve içeriğe uyan çizimler eklenmiş sayfalara, keşke daha fazla kullanılsaymış dedim.

Kitabın baş kahramanı Murat (bence adaş olmaları tesadüf değil, yazar kendinden bir çok şey katmış olmalı) düşlerinde gezintiye çıkar ve tanıdığı, tanımadığı bir kaç kişiyle karşılaşır sohbet eder. Kitaptaki kırılma noktası ise; 10 yaşında bir kaza sonucu ölen çocukluk aşkı Mine'yle karşılaşıp düşlerde yol almasıdır.
Severek okuduğum, sıcacık bir kitaptı 'Bir Demlik Düş'. Murat Gülen'in tabiriyle; onun düşlerini okurken, misafir olurken aslında kendi düşlerimin kapısını da ona açmış bulunmuşum.
Şimdi ise kitap en kısa zamanda sıradaki halkaya doğru yol açıp onun düşlerine misafir olacak.

Kitaplarınızın eksik olmadığı günleriniz olsun :)

Bilirsin evlat, içinde hep bir iyi niyet vardır. İnsanları yaptığın iyiliğe alıştırdıkça daha çoğunu isterler; çünkü bir doyum noktaları yoktur. Bu iyilik, hele ki onların mutluluğunu oluşturan bir şeyse, mutluluğun tatminsizliği içinde, onlar için artık olağan bir hal alır. Sen vazgeçmek ve artık biraz da kötü yanını göstermek istersin, ama olmaz. Çünkü artık içindeki tüm hücreler de iyiliğe alabildiğine alışmıştır.

Ancak hayatımız, toplumun değer yargılarını savunmadan çok, kendi isteklerimiz dahilinde hücum yapmamızla anlam bulacaktı.

Açık konuşalım, AVM'de girdiği tuvaleti, mağazada giysi seçtiği reyonu, kirletmekten çekinmediği yolları ve aldattığı sevgilisini 'temiz' bırakmayan çoğu kişi, - sözüm ona - kendini temiz ilan eder.

Her düş kendi kahramanini yaratır bayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder